BG
BG EN

КОРТЕН НАТУРА Мавруд & Рубин 2018 750 МЛ.

В КОРТЕН НАТУРА МАВРУД & РУБИН присъстват два от основните червени местни български сортове грозде – Мавруд и Рубин.

Маврудът  е  традиционен български винен сорт, един от старите и считан за един от най-ценните местни сортове. Характеризира се с наситен рубинен цвят, добра запасеност на танини и киселини, с приятен аромат на къпина и черница. При стареене в бъчви развива комплексни пикантни аромати и хармоничен вкус.

Рубинът е хибриден червен винен сорт грозде, селекциониран в края на 40-те години на ХХ-ти век в България чрез кръстосване на сортовете Сира и Небиоло. Вината се отличават с наситен тъмно-червен цвят, екстрактивност, аромати на боровинка и малина, и танини, които бързо се стопяват при стареене.

В бленда КОРТЕН НАТУРА МАВРУД & РУБИН, Маврудът присъства осезаемо в тялотo на виното, а загадъчния Рубин добавя палитра от аромати и мекота във вкуса.

16,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
КОРТЕН НАТУРА Мавруд & Рубин 2018 750 МЛ.
Подробно описание
Подробно описание

Дегустационни бележки:
Виното впечатлява с дълбок рубинено-червен цвят. Комплексен аромат на червени плодове: касис, череша, нюанси на синя слива, кафе и шоколад, в елегантна хармония с аромата на дъба. Вкусът е хармоничен, с добре балансирани танини и киселини, барикова зрялост и потенциал за стареене.

Комбинация с храна:
Виното   се съчетава добре с жълти сирена, дивеч, сушени месни деликатеси, задушени и печени меса.

Подобни продукти