BG
BG EN

The Singleton Single Malt Scotch Whisky of Dufftown 15Y/ СИНГЪЛТЪН 15Г 700 МЛ.

Ароматът е еко пикантен и съхнещ, с нотки на карамелизирана ябълка, пчелна пита, балансирани с масло от ленено семе и морска сол. Вкусът е сладък в началото и изсъхващ в края, затоплящ, елегантен и мек, почти деликатен, с усещане за свежи плодове и пикантни нотки. Завършекът е елегантно подсилен от анасонови аромати, съхнещ, с нотки на круша, бисквити.

 

Елегантност изпълва всяка капка от този сладък и ароматен малц . Вкусът на есенни плодове и ядки е допълнен с нотки на карамелизирана ябълка, кестен и канела, а в аромата се добавя лек пушек и обгорено дърво.

 

The Singleton се произвежда в 3 различни дестилерии, характерни с различни вкусове: Glen Ord – с нотки на горски плодове, Glendullan – свежи овощни плодове и Dufftown – орехови и зърнени нотки.
Dufftown е дестилерията, в която се произвежда The Singleton of Dufftown. Намира се в местността Спейсайд, Шотландия и е отворена през 1896 г., като преди това е била мелница. От 1896 г. до 2015 г. дестилерията е била предназначена да произвежда уиски само за Европа и е известна  като „the smooth one” или „гладката“. При The Singleton процесът на ферментация трае с 30 часа повече от стандартното време, което е 40-50 часа. Това допринася за по-наситен и плодов вкус на крайния продукт. Бъчвите в дестилерия Dufftown са от американски и европейски дъб. Всеки вид допринася за мекия и запомнящ се вкус на уискито.

 
 
120,00 лв. 99,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
The Singleton Single Malt Scotch Whisky of Dufftown 15Y/ СИНГЪЛТЪН 15Г 700 МЛ.
Подобни продукти