BG
BG EN

THE Glenlivet 15Y/ ГЛЕНЛИВЕТ 15Г 700 МЛ.

Уиски Glenlivet 15-годишно е шотландско малцово уиски с вкус на кремообразно сладко, кайсия, ананас и кисела ябълка. След това идва дъбът и изтръпва по езика.


Отлежава в нови френски бъчви, направени от дъб от областта Лимузен. Богатите и пикантни нотки на френския дъб си взаимодействат с плодовите и цветни нотки на уискито. Усеща се богат, млечен карамел, портокалова кора и захаросан грейпфрут. Объл, сладък, изключително мек. Плодов и ядков с леки нюанси на канела. Завършекът му е на ванилна и дъбова подправка, леко сух, дълъг, със следи от печени лешници и бадеми.

Джордж Смит създава първата лицензирана дестилерия в Speyside през 1824 г. - това се случва в областта Glenlivet. Тази дестилерия е характерна с уникалния вкус на едномалцовото си, обогатено с плодови и флорални нотки уиски. Дълги години Джордж Смит се бори с имитатори, ползващи името Glenlivet, за да продават продуктите си. Борбата приключва успешно през 1884 г., когато съдът отсъжда, че право да ползва марката Glenlivet има само Джордж Смит.

Oт своето създаване дестилерията спира да работи единствено по време на Втората световна война, като не прекъсва дори по времето на Голямата депресия, и вече близо 200 години произвежда едно от най-популярните сингъл малц уискита в света. Glenlivet е и първото едномалцово уиски, представено в САЩ след Сухия режим. Не е чудно, че това е един от най-продаваните скочове в САЩ и в момента.

За богатия му и балансиран вкус допринасят неговата плътност - съставено е от малцов ечемик, доставян от едни и същи производители на малц в продължение на повече от 30 години.
Вода, богата на минерали от подземен извор в близост до дестилерията от кладенеца на Джоузи и използването на бурета от орегонски бор. Ползват се още
тънки и високи казани за дестилация.

Всички бъчви, използвани за узряването на Glenlivet, са ръчно подбрани.

91,99 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
THE Glenlivet 15Y/ ГЛЕНЛИВЕТ 15Г 700 МЛ.
Подобни продукти