BG
BG EN

БУНАХАБЪН/ BUNNAHABHAIN STIUIREADAIR 700 МЛ.

Уиски Bunnahabhain Stiuredair e шотландско уиски от Дестилерията Bunnahabhain, която е построена в северната част на о-в Islay през 1881г. в близост до пристанището Port Askaig. Името й, преведено от галски, означава "устие на река", а дестилерията притежава най-големия производствен капацитет на острова.

Още от основаването си до ден днешен, Bunnahabhain е известна с меките си, слабо опушени и богати на свежи и плодови аромати уискита. Дестилерия Bunnahabhain представя своето уиски Stiùireadair, което на келтски означава "кормчия". Това е най-новият член на екипажа на Bunnahabhain. С възсолен, крайбрежен оттенък, този shetty малц ще ви пренесе в залива Bunnahabhain и ще ви даде аромата на морски бриз  и сушени плодове, задържащи се на устните ви.

Stiùireadair е първото ограничено издание на Bunnahabhain, което отдава почит на кормчията на Bunnahabhain, който украсява всяка бутилка. За да създаде Stiùireadair старши майсторът блендер е избрал първа и втора sherry бъчва от различни възрасти и изби, за да изгради симфония, която наистина разкрива крайбрежната природа на малцовото уиски Bunnahabhain, без да губи намекът за sherry, което всеки познава и обича.

Цветът му е кехлибарено злато, носът на сушени плодове и тофи карамел с нотки на море, ванилия, ядки и пикантна подправка. Вкусът му е кремообразен с усещане за сушени плодове, морска сол, крем карамел с нотки на ядки и леки подправки. Завършекът е дълъг и продължителен с нотки на сушени плодове.

77,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
БУНАХАБЪН/ BUNNAHABHAIN STIUIREADAIR 700 МЛ.
Подобни продукти