BG
BG EN

ЛАГАВУЛИН 16Г/ LAGAVULIN 16Y 700 МЛ.

Уиски Lagavluin 16-годишно е уважавано скоч уиски със своя изключително плътен опушен характер и с всички качества, проследени от произхода на този престижен сингъл малц: торфът на остров Айла. Богатият на изключително силни вкусове и аромати Лагавулин намира мястото си на трапезата до подобно интензивни храни: различни видове деликатесни сирена и сушени меса.

Опушване от торф, последвано от 16 години отлежаване дават резултат в концентрирано интензивен опушен аромат, завладяващ останалите приглушени нотки на ванилия и шери. Зашеметяващото начало насочва към наситени и изобилни вкусове на плодове, даващи път към комбинация от малц и ликьорно вино, всичко напълно потопено в дъбена опушеност на торф, който се промъква дори към финала, последван от нотки на ванилия, фурми и пикантност.

Lagavulin е един от най-старите паметници за малцовата история на един от най-култовите острови в уиски земите на Шотландия: остров Айла. Лагавулин е двувековна дестилерия на остров, чиято уиски история започва отпреди 3 столетия. Последвалото издигане до световна слава помни много истории, като имените сред тях е сблъсъкът на дестилерията с другия малцов колос на острова: Лафройг.

В крайна сметка и двете марки намират свои посоки на развитие. Лагавулин е уискито от остров Айла, което е характерно с традицията си на бавно дестилиране и крушовидни медни бакъри."

199,00 лв. 195,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
ЛАГАВУЛИН 16Г/ LAGAVULIN 16Y 700 МЛ.
Подобни продукти