BG
BG EN

Кортен Отлежала Мускатова Ракия 0.500

От какво се прави Кортен Отлежала Мускатова ракия

За да се стигне до качествен изходен продукт, трябва да има и внимателен процес на преработка. Кортен Отлежала Мускатова ракия се произвежда по оригиналната си рецепта и до днес и пази своя автентичен вкус. Тази напитка се прави чрез дестилация на качествено мускатово вино. Процесът е:

  1. Първо се подбира прецизно гроздето, за да се постигне високото качество и уникалност на вкуса и аромата. Избира се от специални български лозови масиви. Сортът е Мускат Отонел, на който се дължи интензивният аромат. Гроздето се бере ръчно и се поставя в касетки.
  2. Винифицира се чрез специална технология. Така се получава чист и доста интензивен аромат.
  3. Кортен Мускатова ракия престоява най-малко 5 години като първо в традиционни дъбови бъчви, а след това в такива, е които е имало десертно вино Мускат Отонел. Така се подсилва и интензивният сортов аромат.
18,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Кортен Отлежала Мускатова Ракия 0.500
Подробно описание
Подробно описание

След като дестилатът за Кортен Отлежала е готов, напитката е годна за консумация. От Korten не спират до тук. Те слагат напитката за отлежаване и по този начин най-хубавите черти на използваните продукти, изпъкват още повече. Финият аромат и мекият вкус превръщат консумацията на Korten в приключение на сетивата и разказ за традиции и отминали времена. Леко лютива и все така пивка, ракия Кортен предава българския дух във всяка своя капка.

Кортен Отлежала Мускатова ракия е висококачествена напитка, която се създава за радост на всички ценители на добрите питиета. Характеризира се със златен цвят, преливащ към сламено – жълт нюанс. Има уникално богат аромат на Мускат, както и на сушени смокини, нежна ванилия и стафиди. Напитката е с благородна мекота, а галещата топлина и хармоничен пикантен финал оставят усещането за незабравимо преживяване и страхотен финес. 

Подобни продукти